10 medewerkers

1 vestiging

A- Endures hoofdkantoor

Branche

Consultancy
Technologisch onderzoek
Watertalent contact
Volg ons via:

Wie zijn wij

De naam is afgeleid van Endurance by Research. Endures voert niet alleen onderzoek onder praktijk- en laboratoriumomstandigheden uit dat leidt tot de verlenging van de levensduur van materialen. Wij doen ook schadeonderzoek aan schepen, installaties en constructies om vast te stellen welk type corrosie optreedt, welke specifieke omstandigheden daarbij een rol spelen en hoe dergelijke schade in de toekomst kan worden voorkomen. ENDURES combineert daartoe materiaalkunde,  elektrochemie, microbiologische expertise en coatingtechnologie.

Unieke aanpak

Endures heeft ruim 50 jaar ervaring en heeft een unieke combinatie van vakgebieden in huis. Corrosieproblemen komen op vele plekken en in zeer veel verschillende vormen voor. Mede daardoor zijn oplossingen niet eenduidig: iedere situatie is weer anders. Door het combineren van de vakgebieden: metaalkunde, biologie en corrosie kan Endures op een nauwkeurige wijze de oorzaak en oplossing van vele corrosie-gerelateerde zaken vinden. Op deze manier hebben wij bij vele klanten bewezen van grote toegevoegde waarde te zijn omdat er al in een vroeg stadium problemen konden worden geconstateerd.

Succesformule Endures

Mensen

Mensen bepalen succes, dat geldt ook voor Endures. Onze mensen hebben kennis van zaken, werken in het lab of op locatie van de klant, zijn flexibel en op meerdere vakgebieden thuis. Ons team van specialisten bestaat uit een unieke mix van opleidingsniveau, ervaring, praktische inzetbaarheid, leeftijd en mannen en vrouwen.

 

Faciliteiten

Naast mensen zijn ook onze voorzieningen onmisbaar in onze aanpak. ENDURES beschikt over een laboratorium met natuurlijk zeewater en over een C3/C4 testlocatie aan zee voor de blootstelling van gecoate en ongecoate panelen of objecten. We hebben meer dan 50 jaar ervaring met het testen van antifoulingcoatings. Tevens zijn we in ons laboratorium in staat om zeewaardige omstandigheden voor de offshore na te bootsen. Daarnaast hebben we goede voorzieningen voor microscopie en uitgebreide meetapparatuur voor corrosie-processen in huis.

 

Kunde

Uiteraard beschikken onze mensen over up-to-date kennis van corrosie, materiaalkunde, elektrochemie, MIC (“ Microbiologically Influenced Corrosion”) en antifouling- en anticorrosieve coatings.

Senior Scientist
Job Klijnstra

Endures

10 medewerkers

1 vestiging

A- Endures hoofdkantoor

Branche

Consultancy
Technologisch onderzoek