Laden

Technische Natuurkunde - Voltijd

  • Delft
  • 4 jaar
  • 240 ECTS
  • Bachelor of Science


Niveau

HBO

Opleidingsduur

4 jaar

Plaats

Vestiging Delft


School

De Haagse Hogeschool

Lees over school

Vestiging

Rotterdamseweg 137,Delft

Bekijk op kaart


Beroepen

Ingenieur

Technisch adviseur

Engineer

Elke dag verbaas je je over hoe de wereld in elkaar zit. En stel je jezelf 1001 vragen. Hoe blijft een raket in de lucht? Hoe maak je een röntgenfoto of werkt een blaasinstrument? Met een half antwoord ben je niet tevreden en niets is vanzelfsprekend. Nee, je haalt apparaten uit elkaar om te zien hoe ze werken. Zit achter de pc om van simulaties te leren of duikt het laboratorium in om te testen en onderzoeken. Die nieuwsgierigheid komt goed van pas bij de opleiding Technische Natuurkunde. Als echte bèta zie je niet op tegen wiskundige formules. Je gebruikt de wetten van moeder natuur om iets te maken of te bereiken.
Tijdens de opleiding

Natuurkunde begrijpen en toepassen in de praktijk. Bij de opleiding Technische Natuurkunde duik je 4 jaar lang in de techniek van onder meer licht, geluid en mechanica. Je zit veel met je neus in de boeken, maar voert ook veel practica en projecten uit. Je kunt hier zelfs ideeën voor aandragen. Wat dacht je van de akoestiek van een theaterzaal meten of experimenten uitvoeren naar energiebesparing? Met wiskundige modellen beschrijf en verklaar je jouw metingen. Je stelt niet alleen vast hoe iets werkt, maar zorgt ook dat het werkt. De wereld ligt aan je voeten.

Na de opleiding
Als technisch natuurkundig ingenieur ontwikkel je bijvoorbeeld de diagnostische apparatuur voor microchirurgie en radiologie bij een ziekenhuis. Maar je kunt ook werken aan innovatieve producten en technieken voor een totaal ander werkveld, zoals de energiesector, de chipindustrie of een onderzoeksinstelling. Dat doe je, als je na de opleiding aan het werk gaat met échte opdrachten. Maar als young professional doe je meer. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe de cultuur in ‘jouw’ bedrijf is. Je woont vergaderingen bij, gaat naar bedrijfsfeestjes, ontmoet collega’s. Daarnaast leer je de markt kennen. Wat er speelt, wie je concurrenten zijn en wat ze doen. Je leert, kortom, hoe het is om te werken.

Vestiging Delft

Bekijk school

Vestiging

Vestiging Delft

Rotterdamseweg 137

Delft

Meer informatie
Klik voor meer informatie over deze opleiding op de knop ‘aanmelden’.
Andere opleidingen van De Haagse Hogeschool
Bouwkunde - Voltijd

image

Process & Food Technology - Engels - 3 jaar - Voltijd

image