Laden

Process & Food Technology - Engels - 3 jaar - Voltijd

  • Den Haag
  • 3 jaar
  • 180 ECTS
  • Bachelor of Science


Niveau

HBO

Opleidingsduur

3 jaar

Plaats

Hoofdvestiging Den Haag


School

De Haagse Hogeschool

Lees over school

Vestiging

Johanna Westerdijkplein 75,Den Haag

Bekijk op kaart


Beroepen

Process Engineer

Procestechnicus

Weet je het nog? Het paardenvleesschandaal van een paar jaar geleden, toen bleek dat er handelaren waren die paardenvlees als rundvlees verkochten? Daarna werden de regels voor fabrieken strenger en werden consumenten zich steeds bewuster van voedselveiligheid. Als student aan de 3-jarige opleiding Process and Food Technology (PFT) leer je hoe je bestaande processen in de voedings- en chemische industrie verbetert en hoe je nieuwe processen ontwikkelt. Zo zorg je voor duurzame, duidelijke en vindingrijke oplossingen waar iedereen blij van wordt.
Tijdens de opleiding
Of het nu gaat om een nieuwe soort brandstof, een vleesvervanger of een medicijn: eindproducten maken van grondstoffen fascineert je. Maar dan wel zo efficiënt, schoon en veilig mogelijk! Tijdens de eerste twee jaar van de 3-jarige opleiding Process & Food Technology leer je zowel over processen in de levensmiddelen- als de chemische industrie. In het derde jaar ga je je specialiseren en afstuderen. Het tempo van deze 3-jarige variant ligt hoog, want je volgt de opleiding immers versneld. Wis-, natuur-, scheikunde en biologie zijn het uitgangspunt van veel vakken, maar je houdt je ook bezig met samenwerken en (internationaal) communiceren. En alles wat je leert, pas je toe in relevante opdrachten. Al in jaar 1 ga je aan de slag voor echte bedrijven.
Na de opleiding
Met een diploma Process & Food Technology ben je een interessante kandidaat op de arbeidsmarkt. Jij speelt immers een sleutelrol in het toekomstbestendig maken van producten en processen. Misschien word je wel een technoloog die werkt aan een nieuw type recyclebaar plastic, of bedenk je een nieuw soort conserveermiddel. Onze alumni werken ook als consultant bij een adviesbureau of als onderzoeker bij een universiteit. Waar je ook terechtkomt, samen met je collega’s loop je voorop in innovaties en ontwerp je de wereld om ons heen. Leuk om te weten: als je tijdens de opleiding goed je best doet, dan is de kans groot dat je meteen al aan de slag kunt bij je afstudeerbedrijf. Wil je liever doorstuderen? Dat kan natuurlijk ook!

Hoofdvestiging Den Haag

Bekijk school

Vestiging

Hoofdvestiging Den Haag

Johanna Westerdijkplein 75

Den Haag

Meer informatie

Klik voor meer informatie over deze opleiding op de knop ‘aanmelden’.

Andere opleidingen van De Haagse Hogeschool