Laden

Bouwkunde - Voltijd

  • Bachelor
  • Den Haag, hoofdvestiging
  • 4 jaar
  • 240 ECTS
  • Bachelor of Science


Niveau

HBO

Opleidingsduur

4 jaar

Plaats

Hoofdvestiging Den Haag


School

De Haagse Hogeschool

Lees over school

Vestiging

Johanna Westerdijkplein 75,Den Haag

Bekijk op kaart


Beroepen

Bouwbegeleider

Naval Architect

Naar wolkenkrabbers of bedrijfspanden kijk jij heel anders. Je hebt ruimtelijk inzicht, tekent en rekent makkelijk en hebt gevoel voor bouwen: van materialen tot en met de dynamiek van een bouwplaats. Ook zoek je naar innovaties. En bekijkt zaken van allerlei kanten. Bouwkunde hoort niet voor niets bij het brede vakgebied Built Environment, waaronder ook de studies Civiele Techniek en Ruimtelijke Ontwikkeling/Climate & Management vallen. Hoe tof is het als een strandtent verandert in een villa of een industrieel pakhuis in een restaurant? Zo zorg je dat een bestaand bouwwerk weer jaren mee kan. En doet dat zo energiezuinig en duurzaam mogelijk.

Tijdens de opleiding
Bouwkunde is een brede opleiding. Tijdens de studie komt de hele levenscyclus van een gebouw voorbij. Van idee tot uitvoering en van beheer tot sloop of hergebruik. Je leert bouwkundige ontwerpen uitwerken en nadenken over integrale oplossingen. Ook bewaak je de planning en kosten en check je of alles technisch en financieel haalbaar is. Materialen, constructies, renovatie, hergebruik, klimaatinstallaties en energie: alles komt aan bod. Je krijgt begrip voor andere standpunten en je leert doorzetten en samenwerken, ook met studenten van Civiele Techniek en Ruimtelijke Ontwikkeling/Climate & Management. Altijd met als doel plekken te creëren waar het fijn wonen, werken of leven is. Nu en in de toekomst.

Na de opleiding
Als bouwkundig ingenieur adviseer je over duurzame woningen bij een woningcorporatie. Dat doe je, als je na de opleiding aan het werk gaat met échte opdrachten. Maar als young professional doe je meer. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe de cultuur in ‘jouw’ bedrijf is. Je woont vergaderingen bij, gaat naar bedrijfsfeestjes, ontmoet collega’s. Uit je eigen vakgebied of verwante disciplines zoals een civiel ingenieur of een duurzaamheidsadviseur. Mensen waarmee je tijdens de studie al veel samenwerkte. Daarnaast leer je ‘jouw’ markt kennen. Wat er speelt, wie je concurrenten zijn en wat ze doen. Je leert, kortom, hoe het is om te werken.

Hoofdvestiging Den Haag

Bekijk school

Vestiging

Hoofdvestiging Den Haag

Johanna Westerdijkplein 75

Den Haag

Meer informatie
Klik voor meer informatie over deze opleiding op de knop ‘aanmelden’.
Andere opleidingen van De Haagse Hogeschool
Process & Food Technology - Engels - 3 jaar - Voltijd

image

Technische Natuurkunde - Voltijd

image