Laden

Technicus service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie

  • Niveau: 4
  • Traject: bbl
  • Duur bbl: 4 jaar


Niveau

MBO

Opleidingsduur

4 jaar

Plaats

RDM-kade 59 (Metaal & Maintenance)


School

Techniek College Rotterdam

Lees over school

Vestiging

RDM-kade 59,Rotterdam

Bekijk op kaart


Beroepen

E&I Technicus

Mechanic

Technician

In het kort
Als technicus service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie zorg je ervoor dat meet- en regelinstallaties werken zoals het hoort. Verder maak je onderhoudsplannen waarmee je storingen en reparaties voorkomt. Je stuurt collega’s aan en helpt ze. Je houdt altijd het overzicht, want jij bent verantwoordelijk voor alle werkzaamheden.
Meer over de opleiding

De beroepsopleiding Technicus service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie geeft je een stevige technische basis. Zo weet je hoe apparatuur werkt en hoe je die kunt repareren. Daarna specialiseer je je in de aansturing en automatisering van installaties. Een goede voorbereiding voor een baan op het gebied van elektrotechniek en meet- en regeltechniek.

Tijdens deze opleiding volg je ook Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap. En je volgt verschillende keuzedelen. De juiste keuzedelen volgen, helpt je na de opleiding bij het doorstromen naar een vervolgopleiding.

Je werkt 5 dagen in de week bij een erkend leerbedrijf en volgt twee avonden per week de theorielessen op school. Je leert dus een vak én je krijgt salaris! Een lijst van erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.

Wat kan ik hiermee worden?

Als technicus service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie zorg je ervoor dat installaties werken zoals het hoort. Verder maak je onderhoudsplannen waarmee je storingen en reparaties voorkomt. Je werkt met de modernste technieken op het gebied van onderhoud en automatiseren (meet- en regeltechniek).

Ook luister je naar de wensen van je klanten en geef je advies op het gebied van onderhoud, milieurichtlijnen en veiligheid. Je stuurt collega’s aan en helpt ze. Je houdt altijd het overzicht, want jij bent verantwoordelijk voor alle werkzaamheden. Je kunt overal werken als Technicus service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie. Bijvoorbeeld bij raffinaderijen, energiefabrieken, in de industriële dienstverlening, bij de technische dienst van een bedrijf of bij onderhouds- en reparatiediensten.

RDM-kade 59 (Metaal & Maintenance)

Bekijk school

Vestiging

RDM-kade 59 (Metaal & Maintenance)

RDM-kade 59

Rotterdam

Meer informatie
Wil je meer informatie of direct aanmelden? Klik dan op de onderstaande button.
Andere opleidingen van Techniek College Rotterdam
Expert IT systems and devices

image

Technicus elektrotechnische systemen

image