Laden

Technische Bedrijfskunde voltijd

Dit is dé opleiding als jij het een uitdaging vindt om bedrijven beter te laten werken.


Niveau

HBO

Opleidingsduur

4 jaar

Plaats

Hogeschool Inholland Alkmaar


School

Hogeschool Inholland

Lees over school

Vestiging

Bergerweg 200,Alkmaar

Bekijk op kaart


Beroepen

Process Engineer

Technisch adviseur

Production Manager

In het kort
Als technisch bedrijfskundige kan jij straks in allerlei soorten banen werken. De bacheloropleiding draait helemaal om het ontwerpen en verbeteren van bedrijfsprocessen. Die stellen een bedrijf in staat om efficiënt en effectief te werken. Je krijgt te maken met alle afdelingen binnen een organisatie: de productieafdelingen, verkoop en marketing, distributie, maar ook financiën en personeelszaken. Dit is dé opleiding als jij het een uitdaging vindt om problemen op te lossen, als je kunt organiseren en interesse hebt in technologie, economie en marketing.
Voor wie

Je krijgt als technisch bedrijfskundige te maken met allerlei complexe onderwerpen en problemen binnen een bedrijf. Van sales en marketing tot IT en personeelsbeleid. En die uitdagingen hebben vaak weer met elkaar te maken. Bij vernieuwingen houd je dus altijd rekening met de gevolgen voor de hele organisatie. Dan gaat het om de mensen die er werken, de machines die nodig zijn, en de kwaliteit van verkoop en marketing. Daarom sta jij stevig in je schoenen en bedenk je graag creatieve oplossingen. Natuurlijk houd je van afwisseling en heb je een brede interesse.

Na je opleiding Technische Bedrijfskunde

Als technisch bedrijfskundige kun je bij veel verschillende bedrijven en organisaties terecht. In de industrie houd je je bijvoorbeeld bezig met het optimaliseren van het productieproces. Je zorgt dat het bedrijf zo efficiënt mogelijk kan produceren. Daarbij houd je rekening met de mensen die er werken en de machines die nodig zijn, en met de prijs en de kwaliteit van de producten. Ook kun je de verkoop en marketing van de producten verbeteren.

Dit is straks jouw werkveld
Technisch bedrijfskundigen kunnen op allerlei plekken terechtkomen. Denk bijvoorbeeld aan financiële dienstverleners of zorginstellingen. Je bedenkt daar hoe je de mensen efficiënter kunt laten werken. Omdat je breed inzetbaar bent, heb je als technisch bedrijfskundige veel keuze op de arbeidsmarkt. Een andere mogelijkheid is om als zelfstandig ondernemer je eigen bedrijf of adviesbureau te starten. Die kennis heb je na het afronden van deze studie namelijk ook in huis.

Hogeschool Inholland Alkmaar

Bekijk school

Vestiging

Hogeschool Inholland Alkmaar

Bergerweg 200

Alkmaar

Meer informatie
Wil je meer informatie of direct aanmelden? Klik dan op de onderstaande button. 
Andere opleidingen van Hogeschool Inholland
Werktuigbouwkunde voltijd

image

Integrale Veiligheidskunde voltijd

image