Laden

Werktuigbouwkunde voltijd

Vakmensen die slim genoeg zijn om ook naar de dag van morgen te kijken: hoe kan technologie nog beter, sneller, zuiniger, duurzamer?


Niveau

HBO

Opleidingsduur

4 jaar

Plaats

Hogeschool Inholland Alkmaar


School

Hogeschool Inholland

Lees over school

Vestiging

Bergerweg 200,Alkmaar

Bekijk op kaart


Beroepen

Werktuigbouwkundige

In het kort
Techniek houdt onze maatschappij draaiende. Om van A naar B te gaan, producten te fabriceren, patiënten te verplegen: haal de apparatuur weg en de machinerie stopt. De elektriciteit valt uit en heel Nederland komt krakend tot stilstand. Gelukkig zijn er technici die dat voorkomen. Vakmensen die ook naar de dag van morgen kijken: hoe kan technologie nog beter, sneller, zuiniger, duurzamer? Heb jij die drive? Beginnen de raderen in je hoofd enthousiast te draaien bij technische vraagstukken? Maak van techniek je werk en kies voor de opleiding Werktuigbouwkunde.
Voor wie
Misschien was je vroeger al de typische brommersleutelaar. De schuur in en apparaten uit elkaar halen en opnieuw in elkaar zetten om ze nog beter te laten functioneren. Koop jij een auto, dan duik je het liefst in meteen onder de motorkap. En meer dan eens stem je af op ‘How do they do it’ op Discovery Channel of ‘MegaStructures’ op National Geographic Channel. Het zegt genoeg: jij bent een techneut. Iemand die niet alleen met zijn handen maar vooral met zijn hersens sleutelt om de meest geavanceerde techniek te ontwikkelen. Bovendien ben je goed in wiskunde, natuurkunde en mechanica. Met Werktuigbouwkunde kun je je technisch hart ophalen.
Na je opleiding Werktuigbouwkunde

Na vier studiejaren heb je voldoende bagage om een voortrekkersrol te spelen bij technologische ontwikkelingen. Vanaf nu sta jij aan de basis van nieuwe producten. Met Werktuigbouwkunde kun je dan ook veel kanten op. Welke carrièrepad je ook kiest, je komt al snel terecht in een interessante werkomgeving met andere technische mensen. En met specialisten in marketing en finance voor commercieel succes van jouw vindingen.

Dit is straks jouw werkveld
In jouw werkveld liggen de komende jaren talloos veel uitdagingen te wachten. De maatschappij vraagt om technische oplossingen voor de energietransitie, om duurzame en voor klanten economisch rendabele machines, en om oplossingen voor automatiseringsvraagstukken. Er zijn werktuigbouwkundigen als jij voor nodig om deze oplossingen uit te dokteren. Waar zet jij je tanden in?

Hogeschool Inholland Alkmaar

Bekijk school

Vestiging

Hogeschool Inholland Alkmaar

Bergerweg 200

Alkmaar

Meer informatie
Wil je meer informatie of direct aanmelden? Klik dan op de onderstaande button. 
Andere opleidingen van Hogeschool Inholland
Technische Bedrijfskunde voltijd

image

Integrale Veiligheidskunde voltijd

image