Laden
2 VACATURES

Inchcape Shipping Services B.V.

25
Medewerkers
1
Sector
2
Vestigingen


Geplaatst op 8 april 2024
Senior Agency Operator

Inchcape Shipping Services B.V.

Inchcape Shipping Services B.V.

Rotterdam

Geplaatst op 5 april 2024
Waterklerk

Inchcape Shipping Services B.V.

Inchcape Shipping Services B.V.

Rotterdam

Over Inchcape Shipping Services B.V.
Wie zijn wij

Van klein bedrijfje naar multinational

Inchcape Shipping Services B.V. is van origine een Brits bedrijf met het hoofdkantoor in Londen. We bestaan al ruim 175 jaar en zijn een begrip in de Rotterdamse haven. Sterker nog. Vandaag worden we erkend als een van 's werelds grootste en meest gerespecteerde maritieme dienstverleners.

Het begon ruim 175 jaar geleden, toen we ons oprichtten in 1847 in India, Calcutta. Twee Schotse kooplieden uit Campbeltown, William Mackinnon en Robert Mackenzie, vormden een handelsvennootschap. Wat begon als klein bedrijfje – waar simpelweg post werd vervoerd van Calcutta naar Rangoon – groeide uit tot een multinational in de maritieme sector.

Wereldwijd heeft Inchcape Shipping Services (ISS) 245 kantoren in maar liefst zestig landen. We zijn actief in 2200 havens in de wereld. En er werken wereldwijd ongeveer 3000 medewerkers. In Nederland kom je te werken in ons kantoor in Rotterdam bij de Waalhaven. Hier werken we met een team van 25 mensen, om alle havens in Nederland – maar voornamelijk Rotterdam, Amsterdam en Zeeland te kunnen bedienen.

Wat doen wij

Connect to a smoother, smarter ocean

Als scheepsagent verlenen we verschillende services aan schepen, zowel in de haven als op het ankergebied op zee. We bieden onze diensten aan en zorgen voor een optimale, efficiente aanloop van het schip. We zorgen dat de klant ontzorgt wordt en alle (haven)autoriteiten op de hoogte zijn. Ook handelen we douane- en immigratiedocumenten af. En we zorgen ervoor dat alles zo kosten-efficient mogelijk wordt geregeld.

Inchcape Shipping Services helpt haar opdrachtgevers (klanten, rederijen) met lokale kennis en een wereldwijd netwerk voor de beste service.

 


Werken bij ISS

Houd jij van afwisseling? Dan zit je goed bij ISS. Geen dag is hetzelfde. Inchcape Shipping Services is actief in diverse sectoren. We behandelen (chemicalien) tankers, containerschepen, off-shore en zelfs cruise schepen. Als Waterklerk of Agency Operator kom je daardoor aan boord van veel verschillende schepen. Zo kom je veel mensen tegen met ieder hun eigen werkwijze, procedures, veiligheidsmaatregelen, documentatie en lading. Als scheepsagent ben je de schakel tussen wal en schip en sta je in contact met de lokale autoriteiten zoals de Havendienst, Immigratie en Douane.

Wij werken aan de hand van een performance cyclus. Twee keer per jaar vinden evaluatiegesprekken plaats, waarin we het hebben over jouw ambities en leerpunten. Afhankelijk van jouw wensen bieden we verschillende doorgroeimogelijkheden en opleidingstrajecten aan. In de meeste gevallen ontwikkelen onze medewerkers van de buitendienst zich naar de binnendienst. Maar andersom is ook mogelijk. Daarnaast kan jij je bijvoorbeeld specialiseren op tankers, containers of bijv. cruiseschepen.

Op dit moment zijn we op zoek naar een waterklerk. Als Waterklerk ben je veel op pad in de haven. Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van diverse werkzaamheden en werkt in een zg, volcontinue rooster, waarbij je in de avonden en nachten zelfstandig je diensten draait.

Als (Waterklerk of) Agency Operator ben je verantwoordelijk voor het gehele logistieke proces van in- en uitgaande schepen. Je regelt de juiste douanedocumenten en zorgt voor een soepele en vlotte aanloop van het schip in de haven met alles wat daarbij komt kijken, zoals bemanningswisselingen, immigratie formaliteiten en het in- en uitgaand bestellen van schepen etc. 

Wat wij jou bieden

Onze organisatie kenmerkt zich als een platte en informele organisatie. We werken hard maar hebben ook plezier. Bovendien zijn we collegiaal en behulpzaam. Wij zoeken kandidaten met een Rotterdamse mentaliteit. Dat betekent mouwen opstropen, proactief, vlot, sociaal en communicatief zijn. En je weet van aanpakken. Tevens ben jij leergierig en flexibel. Je moet snel kunnen schakelen en de juiste beslissingen kunnen nemen, zelfs wanneer het druk is. Je vindt het leuk om samen te werken en met mensen bezig te zijn. Dat kunnen collega’s zijn, maar ook scheepsbemanning. Het beheersen van de Nederlandse en Engelse taal is een vereiste.

Wanneer je start bij Inchcape word je eerst intern getraind en ga je dagelijks mee met een collega die je alle kneepjes van het vak zal bijbrengen. We zorgen niet alleen voor een goede onboarding, wij bieden ook goede arbeidsvoorwaarden:

  • Salaris op basis van ervaring en kennis;
  • Vakantiegeld;
  • Een 13e maand in november;
  • Een bedrijfsauto met tankpas;
  • Een telefoon en laptop van de zaak;
  • een pensioenregeling;
  • de nodige verzekeringen;
  • een overwerk vergoeding.

Wil je bij ons solliciteren? De eerste intake is telefonisch. Daarna word jouw CV en motivatiebrief besproken met de Operations Manager. Is het een match, dan vindt het eerste sollicitatiegesprek plaats bij ons op kantoor. Daarna volgt een assessment. Zijn we onder de indruk, dan vindt een tweede gesprek plaats. Wanneer wij overtuigd zijn dat jij de meest geschikte kandidaat bent, doen we je een aanbod. Een VOG is een noodzakelijk onderdeel van het sollicitatieproces.


1 Sector
Maritiem

2 Vestigingen

Inchcape Shipping Services - Hoofdvestiging

Albert Plesmanweg 57
3088 GB, Rotterdam

ISS Palumbo Netherlands

Handelsweg 8
3161 GD, Rhoon

Neem contact op

Miryam Ahmadan

HR Manager

miryam.ahmadan@iss-shipping.com

0627414112