Laden
4 VACATURES

Shin-Etsu PVC B.V.

270
Medewerkers
1
Sector
2
Vestigingen


Geplaatst op 8 april 2024
BBL Technician

Shin-Etsu PVC B.V.

Shin-Etsu PVC B.V.

Pernis Rotterdam

Geplaatst op 8 april 2024
Construction Supervisor TA/Pitstops

Shin-Etsu PVC B.V.

Shin-Etsu PVC B.V.

Botlek Rotterdam, Pernis Rotterdam

Over Shin-Etsu PVC B.V.
Shin-Etsu maakt PVC

Met onze voorgangers meegerekend doen we dat in Nederland sinds 1949. Wij zijn onderdeel van het Japanse Shin-Etsu Chemical, wereldmarktleider in PVC. Naast Nederland staan productiefaciliteiten in Portugal, de Verenigde Staten en Japan. In Nederland staan onze fabrieken in het Rotterdamse havengebied. Het verkoopkantoor is gevestigd in Hilversum.

De materialen die wij leveren zijn van hoogwaardige en constante kwaliteit. Deze worden o.a. gebruikt voor rioleringsbuizen, waterleidingsystemen, dakbedekking, vloerbedekking en kunststoframen.. Wij investeren blijvend in onze fabrieken en in onze mensen. Zo kunnen we voldoen aan de groeiende vraag naar PVC. Shin-Etsu PVC staat daarnaast bekend om haar pragmatische aanpak, met snelle reactietijden en goede logistieke dienstverlening. Een betrouwbare, maar bescheiden partner in de Europese PVC-markt.

Shin Etsu Pernis
Shin-Etsu PVC in Rotterdam

Onze twee Nederlandse productielocaties vind je in Pernis en in de Botlek. PVC maken we in Pernis; deze fabriek is al in 1949 opgericht door een voorganger van Shell. In de Botlek produceren we VCM. AkzoNobel startte hier in 1970 mee. In 1999 nam Shin-Etsu Chemical beide fabrieken over. We leggen je graag iets meer uit over de complexe processen in onze fabrieken.

Op de locatie Botlek is een continue kringloop van twee afzonderlijke processen om EDC (ethyleendichloride) en VCM (vinylchloridemonomeer) te produceren. Grondstoffen zoals chloor en ethyleen worden via pijpleidingen aangevoerd. Na directe chlorering wordt het resterende waterstofchloride (HCI) teruggevoerd in het oxychloreringsproces. We maken deel uit van het lokale chloorcluster waarin Shin-Etsu HCI opneemt via pijpleidingen van naburige chemische producenten zodat het systeem in balans blijft. Wist je dat met een capaciteit van 620 kiloton de Botlek-site de grootste VCM-fabriek in Europa is?

De PVC-fabriek in Pernis neemt de 2e plek in op de ranglijst van grootste PVC-fabrieken in Europa. VCM wordt aangevoerd vanuit de Botlek via een pijpleiding en dit wordt in een continu batchproces gepolymeriseerd door suspensietechnologie. Deze polymerisatie vindt plaatst met kleine VCM-druppeltjes in water dat met hoge snelheid wordt geroerd in grote reactoren. De consistentie van ons product zit ‘m in het reactorontwerp en de hoge mate van procesbeheersing. De fabriek heeft zes productielijnen waar we vier soorten PVC maken. In totaal ca. 450 kiloton per jaar.


Wij zorgen goed voor je

De Japanse invloeden van het moederbedrijf van Shin-Etsu PVC zijn positief aanwezig op de sites in Rotterdam. Er wordt goed voor de medewerkers gezorgd en de strategische langetermijnvisie is erg stabiel. Naast de vele investeringen in onze fabrieken, staat de investering in onze medewerkers ook hoog op de agenda. Bij ons is het mogelijk om je zowel vaktechnisch als persoonlijk te ontwikkelen.

Ondanks dat wij onderdeel zijn van de wereldmarktleider in PVC-productie, is onze organisatie compact. Met ca. 270 medewerkers in Rotterdam gaan wij voor teamwork, resultaten en verduurzaming. Tegelijkertijd ben je bij ons niet één van de velen. Er is een familiaire sfeer. Je krijgt vrijheid in je werk en je kunt lekker jezelf zijn.

Vanaf jouw start bij Shin-Etsu zal je dit al merken en word je ook meteen bij alles betrokken. De eerste dag staat in het teken van een introductie in de organisatie, waarbij je wordt meegenomen in alle processen en veiligheidsmaatregelen op een praktische manier. Tijdens de gezamenlijke lunch leer je meteen iedereen kennen. Vervolgens wordt jij ingewerkt in je functie. Dit is maatwerk, zodat jij alles op je eigen tempo op kunt pakken.

Werken aan je eigen toekomst én aan een toekomstbestendig Shin-Etsu

Ben je initiatiefrijk, neem je resultaten serieus en werk je graag in een team? Bij Shin-Etsu heb je veel variatie in je werk en krijg je brede verantwoordelijkheden. Geen dag is hetzelfde. Het drijft onze medewerkers om hun vaardigheden te ontwikkelen en om eigenaarschap te nemen in hun rol en organisatiebreed mee te denken.

Energiebesparing en verduurzaming van het productieproces zijn belangrijke speerpunten voor een toekomstbestendig Shin-Etsu. We onderzoeken bijvoorbeeld hoe we waterstof kunnen gebruiken in plaats van gas, hoe we restwarmte nog beter kunnen hergebruiken en welke kansen elektrificatie kan bieden. In samenwerking met partners als Nobian en Shell werken we aan de inzet van duurzame grondstoffen en we nemen deel aan VinylPlus, het duurzaamheidsprogramma van de Europese PVC industrie. Denk je ook mee?

Hoe stimuleert Shin-Etsu jouw toekomst? Wij bieden jou een prettige en informele werkomgeving, waar je de echte uitdagingen kunt vinden en aangaan. We nemen jouw expertise serieus en willen dat je met ons meegroeit. Hier zetten we goede arbeidsvoorwaarden en een uitstekend salaris tegenover. We doen daarnaast ook regelmatig leuke dingen in onze teams of met de hele organisatie. Bij werken hoort ook plezier! Wil jij bij ons aan de slag? Bekijk dan de vacatures en reageer gemakkelijk op de baan die bij jou past of neem eens contact op om de mogelijkheden te bespreken!


1 Sector
Chemie

2 Vestigingen

Shin-Etsu PVC B.V. - Pernis

Vondelingenweg 601
3196 KK, Pernis Rotterdam

Shin-Etsu PVC B.V. - Botlek

Welplaatweg 12
3197 KS, Botlek Rotterdam

Neem contact op

Jeanette Schouten

HR & Recruitment Officer

solliciteren@shinetsu.nl

010 4389 788