Laden
15 VACATURES

Nobian

1.600
Medewerkers
1
Sector
6
Vestigingen


Geplaatst op 15 april 2024
Maintenance Engineer

Nobian

Nobian

Delfzijl

Geplaatst op 15 april 2024
Maintenance Engineer - Rotterdam

Nobian

Nobian

Botlek Rotterdam

Over Nobian
Een Europese leider in essentiële chemie

Nobian  is een Europese leider in de productie van essentiële chemicaliën voor industrieën variërend van bouw en schoonmaak tot farmaceutische producten en waterbehandeling. Dankzij onze geïntegreerde waardeketen en moderne productielocaties in Nederland, Duitsland en Denemarken blinken wij uit in de veilige en betrouwbare levering van hoogzuiver zout, chlooralkali en chloormethanen.

Vanaf onze eerste zoutproductie in 1918 blijven we elke dag innoveren om veiliger, efficiënter en duurzamer te worden en ervoor te zorgen dat de essentiële producten van vandaag ons leven morgen zullen blijven verrijken.

Nobian heeft circa 1.600 medewerkers in Nederland (Rotterdam, Hengelo, Delfzijl, Arnhem, Amsterdam en Deventer), Duitsland (Ibbenbüren, Bitterfeld en Frankfurt), Denemarken (Mariager) en Zweden (Göteborg).

Fabriek van Nouryon
Nobian in Rotterdam

Wij zijn goed vertegenwoordigd in de regio Rotterdam.

In de Botlek telt Nobian twee fabrieken:

  • Het Membraan Elektrolyse Bedrijf (MEB), waar we o.a. chloor, natronloog en waterstof produceren;
  • Het Energy & Utilities bedrijf, dat onder meer stoom en elektriciteit levert aan interne en externe klanten

In het MEB produceren wij chloor, natronloog en waterstof. Dit is een complex proces. Onze medewerkers zetten zich dag en nacht in voor een goed verloop hiervan. Het proces in een notendop:

  • In Delfzijl wordt zout gewonnen en gereinigd, dit is immers niet aanwezig in de bodem onder Rotterdam. Per boot wordt dit naar Rotterdam vervoerd.
  • Aangekomen bij onze fabriek in de Botlek gaat het zout in een opslagloods. Van hieruit wordt het via de transportband in een tank gestort, waar er water aan wordt toegevoegd om het op te lossen (dan wordt het pekel). In een aantal stappen wordt de pekel met o.a. filters en ionenwisselaars gereinigd.
  • De pekel is hierna zuiver genoeg voor het elektrolyseproces. Hier vindt onder invloed van stroom een reactie plaats, waarbij chloor, natronloog en waterstof ontstaan.

We transporteren het chloor via een pijpleiding naar andere fabrieken op ons chemiepark. Deze volgende schakels in de keten bewerken het chloor en maken er andere producten van, zoals bijvoorbeeld kunststoffen


Werken bij Nobian

Bij Nobian zijn we regelmatig op zoek naar nieuw talent om onze teams te versterken. Bijvoorbeeld als Operator, Maintenance Engineer of Planner. Ben jij benieuwd wat het inhoudt om bij Nobian te helpen? Onze medewerkers vinden het volgende:

  • Duurzaamheid: zowel onze producten als ons beleid zijn gericht op bevorderen van duurzaamheid. We kijken elke dag hoe we dingen efficiënter en veiliger kunnen doen. Dankzij onze aanpak zijn we koploper op het gebied van duurzaamheid in de chemie.
  • Nauwe klantrelaties: Nobian heeft voornamelijk klanten in industriële en business to business markten. We bouwen aan langdurige partnerships en werken nauw samen met onze afnemers.
  • Down to earth: wij zijn recht door zee, direct en transparant. Met korte communicatielijnen kenmerkt Nobian zich als een informele organisatie, waarbij medewerkers veel eigen verantwoordelijkheden krijgen. Er is ruimte voor ieders ideeën en als je een goed idee hebt dat bijvoorbeeld de veiligheid ten goede komt of besparingen oplevert, dan ga je er mee aan de slag om het te implementeren. 
  • Veiligheid: Veiligheid is zeer belangrijk in de chemische industrie. Daarom hebben we met elkaar een aantal spelregels gedefinieerd: de life saving rules. Iedereen mag en moet elkaar er op aanspreken als deze regels niet in acht genomen worden. We hebben afgesproken: we werken veilig of we werken niet.
Voor de operators onder ons...

In Rotterdam werken ca. 250 medewerkers. Een groot deel hiervan is Operator. Operators werken in teams in een volcontinu vijfploegendienst. Om in aanmerking te komen voor een functie als Operator heb je minimaal een Vapro B diploma nodig, en ervaring in de chemische industrie. Ga jij als Operator bij Nobian aan de slag dan kun je o.a. rekenen op een uitgebreide inwerkperiode on the job. In twee tot drie jaar maak jij je de fabriek eigen. Je wordt ondersteund door je ploeg, je leidinggevende, HR en eventueel een mentor. Je volgt interne opleidingen en sluit deze af met een examen.

Ben jij ingeburgerd in de wereld van Nobian, dan is er voor jou de kans om door te groeien naar bijvoorbeeld, hoofdoperator of wachtchef. Ook komt het voor dat medewerkers doorgroeien naar functies op andere afdelingen. Wij stimuleren jouw ontwikkeling en staan open voor je ideeën!

Tot snel!


1 Sector
Chemie

6 Vestigingen

Nobian Headquarters

Van Asch van Wijckstraat 53
3811LP, Amersfoort

Nobian - Business Support Center

Velperweg 76
6824BM, Arnhem

Nobian - Chemiepark Delfzijl

Oosterhorn 4
9936 HD, Delfzijl

Nobian - Productielocatie Hengelo

Boortorenweg 27
7554 RS, Hengelo (GE)

Nobian - Productielocatie Rotterdam Botlek

Welplaatweg 12
3197 KS, Botlek Rotterdam

Nouryon - Productielocatie Rotterdam Europoort

Merwedeweg 21
3198LH, Europoort Rotterdam

Neem contact op

Nobian Rotterdam

010 438 9911