Programma

Van 5 t/m 8 november zijn er diverse activiteiten, netwerkborrels en interessante organisaties te vinden in het CareerLab. Hieronder lees je per dag welke organisaties vertegenwoordigd worden en wat ze doen.

Tijdens alle dagen van Europort 2019 is er de mogelijkheid om een cv-check te doen en om in gesprek te gaan met de arbeidsmarkt- en studieadviseurs van Watertalent.

CareerLab, powered by Watertalent

Watertalent faciliteert in samenwerking met Rotterdam Ahoy ook tijdens Europort 2019 weer het CareerLab. Dit is een fysieke ontmoetingsplaats waar bezoekers zich kunnen oriënteren op een opleiding of functie in het maritieme werkveld. Alle activiteiten in het CareerLab, te vinden in hal 6, staan in het teken van werken, leren en communiceren over de maritieme en logistieke sector.

Het CareerLab powered by Watertalent, wordt inhoudelijk gezamenlijk gerealiseerd door o.a. de STC Group, de Hogeschool Rotterdam, Maritime Delta, Netherlands Maritime Technology, Nederland Maritiem Land en Matrans.

Dinsdag 5 november

TECH voor onze toekomst: duurzame en innovatieve pitches voor nieuw opleidingsschip STC Group

Op 5 november nodigt STC Group de maritieme sector uit bij het CareerLab (Hal 6) om de laatste innovatieve en duurzame oplossingen te komen pitchen die geschikt kunnen zijn voor het nieuwe opleidingsschip van STC Group. Er is plek voor 5-7 korte pitches van 3 minuten waarin de maritieme toeleveranciers hun innovatieve en duurzame ideeën kunnen delen. De ontvangst is om 14.30 uur, waarbij we om 15.00 uur starten met de pitches. Daarna is er gelegenheid om te netwerken met een borrel.  

De huidige opleidingsschepen van STC Group (Prinses Christina en Prinses Beatrix) zijn na ruim 50 jaar trouwe dienst toe aan vervanging. Eind 2018 zijn leerlingen, studenten en docenten van het STC aan de slag gegaan met het bedenken van de naam, het vaststellen van het programma van eisen én het ontwerpen van het eerst te vervangen schip, AB INITIO. Zij zijn daarbij ondersteund door specialisten uit het bedrijfsleven.

De AB INITIO wordt naar verwachting in 2021 in gebruik genomen. Twee werven, Kooiman Marine Group en Damen Concordia, zijn op dit momenteel in de running om de opdracht voor het nieuw te bouwen schip gegund te krijgen. Het schip gaat een belangrijke rol spelen in de opleiding van vmbo-leerlingen en van mbo- en hbo-studenten die bij STC Group een maritieme opleiding volgen.

Interesse om te komen pitchen? Neem contact op! Dit kan via pr@stc-r.nl.  

 

Voor wie: toeleveranciers, studenten, opleiders, training & development professionals en geïnteresseerden van het project AB INITIO.

Tijd: 15:00 uur tot 18:00 uur 


Woensdag 6 november

Heb je altijd al willen weten hoe het is om te werken in de Rotterdamse haven? Of heb je nog geen idee wat je wilt doen of waar jouw talenten liggen? Op woensdag 6 november kan je in het CareerLab kennis maken met de helden van de Rotterdamse haven. Ga in gesprek met Matrans Marine Services over échte havenfuncties zoals Sjorder. Matrans start in februari 2020 een nieuwe klas (een BBL-traject) waarin ze je opleiden tot een allround medewerker voor de haven. Lees hier alvast meer over de baan van sjorder.

Voor wie: heb je recent je middelbare schooldiploma in ontvangst genomen en zoek je een uitdaging in de haven? Of heb je enige werkervaring en wil je switchen naar een baan in de haven? Dan kan Matrans Marine Services jou mogelijk helpen.

Tijd: 10.00 uur tot 18.00 uur

 

Donderdag 7 november

Zowel de donderdagochtend als de -avond staat in het teken van de opleidingsmogelijkheden in de maritieme sector. Ontdek de studies in het maritieme veld en laat je studiekeuze inspireren door studieadviseurs van het STC mbo college, de Hogeschool Rotterdam en de Maritime & Logistics University.

In de ochtend, tussen 11.00 uur en 12.00 uur kun je tevens kennis maken met de Young Maritime Representatives van 2019. Dit zijn studenten die al gekozen hebben voor een maritieme opleiding. Zij kunnen hier vanuit hun eigen ervaring meer over vertellen. Maak hier alvast kennis met de Young Maritime Representatives van 2019. 

Voor wie: iedereen die geïnteresseerd is in het maritieme onderwijs

Tijd: 10.00 uur tot 12.00 uur en 19.00 uur tot 21.00 uur

 

Ook voor arbeidsmarktprofessionals is donderdag 7 november een interessante dag om langs te komen in het CareerLab. Nederland Maritiem Land organiseert hier de interactieve presentatie over de campagne ‘Martime by...’. De netwerkorganisatie heeft recent deze campagne gelanceerd en vertelt waarom juist deze campagne bijdraagt aan het aantrekken van talent naar de maritieme sector. Meer informatie

Voor wie: exposanten van Europort en communicatie-/arbeidsmarktprofessionals uit de maritieme en logistieke sector.

Tijd: inloop va. 15.00 uur, start 15.30 uur tot 17.00 uur

 

Vrijdag 8 november

Op vrijdag krijgen scholieren uit 5 HAVO of 6 VWO meer informatie over de mogelijkheid om deel te nemen aan een Scholierenwedstrijd. Dit programma onderdeel is interessant voor scholieren die in het schooljaar 2019/2020 een profielwerkstuk willen maken over een maritiem onderwerp. Zij kunnen zich het CareerLab laten informeren over de mogelijkheden om ook nog een mooi geldbedrag te winnen. De beste drie profielwerkstukken winnen € 1.000, € 2.000 of € 3.000. Na afloop kennen de scholieren de voorwaarden om deel te nemen. Daarnaast kunnen zij gelijk een bezoek brengen aan de bedrijven op de beurs. De presentatie op het CareerLab wordt verzorgd door NMT (Netherlands Maritime Technology) en het NISS (Nationaal Instituut voor Scheepvaart en Scheepsbouw).

Voor wie: scholieren en docenten bovenbouw havo en vwo

Tijd: 14.00 uur tot 15.00 uur

Zien we jou in het CareerLab?
Registreer je nu hier voor een gratis bezoek aan Europort 2019 en kom langs!
Andere projecten
Netwerkbijeenkomst
We hebben elkaar keihard nodig
01:00 - 01:00

Watertalent is hét carrièreplatform voor de haven en industrie. Dagelijks zetten wij ons in om talenten, van student tot professional, naar de haven toe te trekken en om het imago van de haven en industrie positief te beïnvloeden. In deze onwerkelijke periode, waarin alle sectoren wereldwijd worden getroffen door COVID-19, ofwel het Coronavirus, willen we graag meer doen. Op ons vacatureplatform vind je vanaf nu ook banen die niet altijd met de haven of industrie te maken hebben. We brengen namelijk ook de vacatures in kaart die in Nederland nu de hoogste prioriteit hebben om ingevuld te worden. Denk hierbij aan technische functies in de zorg of oproepen voor vrijwilligers.

Op deze pagina vind je deze vacatures die extra aandacht nodig hebben in deze crisistijd. Zoek jij een nieuwe uitdaging of heb je tijd over voor vrijwilligerswerk? Houd dan deze pagina in de gaten, want er zullen de komende dagen meer en meer vacatures bijkomen.

Beurs
25 juni: Werken op afstand, hoe doe je dat?
01:00 - 01:00

Ook zo’n behoefte om weer even ‘gewoon’ te doen en met elkaar persoonlijk contact te hebben? Heel graag gaan wij ook weer met jou en andere HR-collega’s persoonlijk in gesprek. Wij zijn benieuwd hoe het met je gaat en hoe je zelf je werk doet tijdens deze bijzondere periode. Vooral in het HR vak zullen we vaak opnieuw het wiel uitvinden. Hoe fijn is het om weer even met elkaar te klankborden en van elkaar te leren. 

Ben je werkzaam in het HR-vak bij een directe werkgever en spreekt dit je aan? Meld je dan direct aan via de link.