Laden
11 VACATURES

Tronox Pigments (Holland) B.V.

300
Medewerkers
1
Sector
1
Vestiging


Geplaatst op 24 november 2022
Customer Service Representative

image

Tronox Pigments (Holland) B.V.

Rotterdam

Geplaatst op 21 november 2022
Afstudeeropdracht Civiele Techniek / Bouwkunde

image

Tronox Pigments (Holland) B.V.

Rotterdam

Over Tronox Pigments (Holland) B.V.
Wie zijn wij

Tronox is de grootste verticaal geïntegreerde producent van titaanhoudend erts en titaandioxide (TiO2) pigment. Wij zijn een internationaal bedrijf met circa 6.500 medewerkers, op 6 verschillende continenten en met een hoofdkantoor in de Verenigde Staten. Onze locatie in de Botlek is de enige fabriek in Nederland die pigment uit erts maakt.

Wij produceren titaandioxide van een hoogwaardige kwaliteit voor drie belangrijke marktsegmenten: fabrikanten van coatings, ofwel verf in alle soorten en maten, de plasticindustrie en de papier (laminaat)industrie.

Onze Nederlandse vestiging heeft circa 300 medewerkers. Binnen onze platte organisatie is afdelingsoverschrijdend denken van cruciaal belang. Ons bedrijf kenmerkt zich door betrokken medewerkers met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Er is bij Tronox weinig verloop. We zijn misschien wat minder bekend dan de grote chemische concerns, maar wie eenmaal bij ons binnen is via een stage of een kennismaking, vindt Tronox vaak een erg leuk bedrijf. De sfeer is hier goed, open en informeel. Maar dat moet je gewoon zelf komen ervaren.

Onze Nederlandse fabriek in het Botlekgebied bestaat meer dan 60 jaar. We zijn trots op de ontwikkeling die onze fabriek heeft doorgemaakt. Maar vooral op de positieve ontwikkelingen die we nog steeds doormaken.

We produceren 90.000 ton titaandioxide per jaar van hoogwaardige kwaliteit. Die capaciteit blijft groeien door efficiëntere werkwijzen en verbeterprojecten. De basisgrondstof voor ons proces is (rutiel) erts dat wordt gewonnen op diverse plaatsen in de wereld.

image
Wat doen wij

Bij ons vindt het gehele productieproces plaats in twee fabrieken. De eerste fabriek bestaat weer uit twee segmenten: chlorinatie en oxidatie. In de chlorinatie voeren we het erts in een reactor. Daaraan voegen we cokes toe en onderin de reactor wordt chloor geblazen. Hierdoor ontstaat een mengsel van metaalchlorides, waaronder de gewenste tickle (TiCl4). Nadat de tickle is gezuiverd, wordt deze in contact gebracht met zuurstof in de oxidatie en ontstaat het ruwe titaandioxide-pigment (TiO2). Het hierbij gevormde chloor wordt weer teruggevoerd naar de chlorinatie. Het droge pigment wordt opgemengd met water en gaat naar opslagtanks.

In de tweede fabriek, de Finishing Plant, brengen we het ruwe pigment op specificatie voor de klanten en maken we het eindproduct. Het proces bestaat uit een aantal stappen:

  1. Het nat malen van het ruwe pigment, waarbij pigmentdeeltjes op specifieke deeltjesgrootte worden gemalen.
  2. Het chemisch coaten van de gemalen pigmentdeeltjes volgens speciale recepten.
  3. Het uitwassen van zouten, ontstaan in de behandeling met chemicaliën, en het ontwateren van het pigment. Beide stappen gebeuren met behulp van verschillende filtratieprocessen.
  4. Het drogen van het pigment tot poedervorm met behulp van een swirl droger.
  5. Het gecoate en gedroogde pigment wordt nog een keer gemalen met behulp van stoommolens om de klontering, die in de behandeling met chemicaliën is ontstaan, weer te breken.
  6. Het afzakken van het pigment in de gewenste verpakking voor de klant. Het verpakte product wordt met automatische wagens naar onze volautomatische opslagloods gereden. Vanuit de opslagloods wordt het pigment naar de klanten vervoerd.

Wat leer jij van ons

Onze organisatie is plat, waardoor de communicatielijnen kort zijn en er veel vrijheid is om creatief en resultaatgericht te werken. De mensen die bij ons werken zijn geïnteresseerd en betrokken bij het bedrijf. Samen zorgen we voor de productie van hoogwaardige producten.

Bij ons zijn er volop kansen om jezelf te blijven ontwikkelen. Wij bieden je hiertoe interne en externe certificerings- en opleidingsprogramma’s aan.

Veiligheid staat bij ons centraal. “Safety First”, niet alleen voor onze medewerkers, maar ook voor onze buren en het milieu.

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat iedereen met respect wordt behandeld en dat onze medewerkers plezier hebben in hun werk.

Wij hebben getalenteerde medewerkers met een grote verscheidenheid aan opleidingsachtergronden en niveaus, zoals Procestechniek, Chemische Technologie, Werktuigbouwkunde, Electro- en Instrumentatietechniek, en dat allemaal van MBO-3 tot WO-niveau.

Waarom ben jij belangrijk voor ons

Wij gaan prat op de prettige werksfeer hier. Die staat of valt met de mensen die bij ons werken. Wie met plezier op zijn werk komt, heeft ook zin om mee te denken over toepassingen van nieuwe technieken en inzichten.

Bij Tronox blijven we ons inzetten voor de ontwikkeling van onze medewerkers. Daarmee zorgen we voor een gezonde doorstroom binnen onze organisatie. Als jij met jouw talent wilt bijdragen aan de verdere ontwikkeling van onze organisatie, willen wij graag met jou in contact komen. Of je nu als stagiair binnenkomt of als nieuwe medewerker, wij doen er alles aan om je uitdagend werk te bieden.


1 Sector
Chemie

Locaties

Tronox Pigments (Holland) B.V. - Hoofdvestiging

Prof. Gerbrandyweg 2

3197 KK, Rotterdam

Neem contact op

Petra Siemensma

HR Business Partner

botwerkenbijtronox@tronox.com

0181 246 630

Noraly Warnaar

Jr. HR Advisor

botwerkenbijtronox@tronox.com

0181 246 733

Vera Pieters

HR Administrator

botwerkenbijtronox@tronox.com

0181 246 692