Laden

Hét platform voor collegiale in- en uitleen

Contact

info@havenspot.nl

020 214 90 50

0181 665 455

Wat is Havenspot

Het inzetten van elkaars medewerkers zit niet overal in het DNA. Toch biedt dit een mogelijkheid om in deze periode van crisis elkaar laagdrempelig te helpen, over en weer. 

Havenspot is er voor alle directe werkgevers die geïnteresseerd zijn in collegiale in- en uitleen. Heb je op dit moment een overcapaciteit van medewerkers, dan kun je hen tijdelijk (voor een bepaalde periode) en/of gedeeltelijk (voor een aantal uur per week) uitlenen aan een ander bedrijf dat juist in deze periode een piek ervaart of waar continuïteit van vraag is. Samen staan we sterk.

Dit platform is ontstaan tijdens de coronacrisis en ontwikkelt zich snel als een breed initiatief dat ondersteund wordt door de havens en industrie in de Amsterdamse en Rotterdamse regio. Inmiddels heeft ook Luchtvaart Community Schiphol Havenspot omarmd voor de luchtvaartsector. Vanzelfsprekend kan elke werkgever in elke branche van dit platform gebruik maken. In deze tijd moeten wij de krachten bundelen.

Havenspot is een niet-commerciële dienst voor directe werkgevers om de tijdelijke disbalans door de coronacrisis op te lossen. Deze website blijft zich continu uitbreiden en verbeteren om iedereen zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Card image cap

Havenspot voor werkgevers

Heb je tijdelijk te weinig werk voor de huidige medewerkers, maar wil je hen ook niet kwijt? Dan kan het uitlenen van medewerkers een oplossing zijn. Een of meerdere medewerkers gaan dan tijdelijk aan de slag met vergelijkbaar werk bij een werkgever die een tekort aan personeel heeft. Je kunt zelf aangeven voor hoe veel uur per week en voor hoe lang je een medewerker wilt uitlenen. De inlener betaalt aan de werkgever de loonkosten voor de medewerker. Zo helpen we elkaar.

Hoe werkt het? 

 • Meld jouw tijdelijk beschikbare medewerkers aan op Havenspot. Vul alle gegevens in, zodat er een compleet beeld ontstaat. Heb je medewerkers beschikbaar voor verschillende functies? Meld ze dan aan per functiegroep.
 • De profielen worden anoniem getoond op Havenspot.
 • Zodra er een bedrijf geïnteresseerd is in jouw medewerkers stellen wij je hier direct van op de hoogte. Als je akkoord gaat, brengen we jullie in contact.
 • Jullie leggen zelf onderling gemaakte afspraken vast, zoals de te betalen loonsom, de tijdsduur en wederzijdse verplichtingen.
 • Zodra de match defiinitief is, verwijderen wij het aanbod van Havenspot.
Meer lezen
Meld medewerkers aan

Havenspot voor inleners

Heb je vanwege de crisis meer werk dan medewerkers? Je kunt er natuurlijk voor kiezen om extra medewerkers aan te nemen. Maar is dit extra werk van tijdelijke aard, dan is het ook een mogelijkheid om medewerkers te lenen van collega-bedrijven. Op Havenspot vind je medewerkers van directe werkgevers die beschikbaar zijn voor andere werkzaamheden bij een externe partij. Door het lenen van deze medewerkers kunnen zij hun baan behouden en krijgt jouw bedrijf tijdelijk extra ondersteuning, laagdrempelig tegen de loonsom van de medewerker en een kleine fee. Zo helpen we elkaar. Precies waar het in deze tijd allemaal om draait!

 

Hoe werkt het? 

 • Bekijk het aanbod van in te lenen medewerkers op Havenspot.
 • Heb je interesse in een profiel, vraag dan meer informatie aan.
 • Wij brengen het bedrijf op de hoogte en koppelen jullie aan elkaar.
 • Jullie leggen zelf onderling gemaakte afspraken vast, zoals de te betalen loonsom, de tijdsduur en wederzijdse verplichtingen.
 • De medewerker start bij jouw bedrijf.
Meer lezen
Stuur ons een e-mail

Meer informatie

De huidige crisis, waarvan we niet weten hoelang deze gaat duren, kan ervoor zorgen dat we onnodig afscheid moeten nemen van medewerkers. Het in- en uitlenen van medewerkers via Havenspot voorkomt dit. Stel jouw medewerkers vandaag nog beschikbaar! Heb je nog vragen? Bekijk dan onze FAQ-pagina met praktische tips, voorbeeld contracten en links. Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen per mail of telefoon.

De voordelen van collegiale in- en uitleen 

 • Baanzekerheid voor medewerkers
 • Financiële dekking van de loonsom door verrekening met de inlener
 • Leerzame ervaring voor de medewerker
 • Flexibiliteit zonder terugkerende kosten van een intermediair
 • We helpen elkaar bij wisselende pieken

Alle hens aan dek!

Meer lezen
Naar de veelgestelde vragen